Alla inlägg under oktober 2010

Av Maria - 14 oktober 2010 19:50

Idag fick jag beskedet jag längtat efter :-)    Behöver inte säga så mycket mer:-) Alla ni som känner mig vet vad det gäller och jag kan säga att det var väldigt mycket till min fördel :-)


 

Grabbarna i S-kullen.

Det finns fortfarande en kille att tinga i  S-kullen :-)


Idag har dottern och jag varit på stan och handlat lite:-) Nya vinglas   En ny linneduk att ha på bordet i köket   


Annars så har de ari en lugn dag idag.. Jag har haft med mig tre vovvar till Chippen-Annelie och fikat:-) Hon bjussade på den godaste morotskakan som jag någonsin har ätit   Tack för trevlig fikastund Annelie:-)


   En bild från när Zlatan blev Norsk Champion

 

Jag har nog just landat efter helgens öventyr :-) Jag har fött upp två fina hanar, Kaspelix Lay Your Hands On Me och Kaspelix Kompis Tage som blev Norska Champions i söndags i Hamar för rasspecialisen Benny Blid Von Schedvin.

  

Genomgång av Tage på bordet, domareleverna studerar noga!


Nej, nu är det läsning i den braiga boken igen:-)


Hej hopp!

Av Maria - 13 oktober 2010 16:07

Åh vad jag tycker att det är vackert på hösten:-) Det är nog den tiden som jag är som lyckligast på året.. Man får gå in och tända, ljus kura i soffan och bara må gott:-)


Alla vackra färger sen som lever sitt eget liv i naturen. Jag tycker om att se alla växter gå till vila. Allt blir så mycket lugnare på hösten....Det är som om alla hetsiga humör och heta känslor också går i dvala under det här halvåret som nu kommer...



Jag planerar en svart/silverkull nu till våren... Har inte till 100% bestämt hane än.... Snart är det dags för Texas och Qrusa att debutera i juniorklass. Nere i Växjö hade jag tänkt att det skulle bli:-)

Innan dess så tänkte Kronan och jag ta en sväng till Sunne och bara njuta av hösten och stugan och alla hundarna förstås:-)

Vackra höstbilder från en norsk sida..

Älskar dessa färger:-)



[Höstblommor_beige.jpg]


Massor av fina arrangemang kan man ordna i vackra höstfärger....


Nej nu är det dags att fixa en ny matlåda till pappsen och sen åka upp och fixa hästarna:-)


Hej hopp!

Av Maria - 5 oktober 2010 10:31

Ja nu kommer det en sån där blogg igen... Jamen jag är inte klar! (nähä hon ska älta och sen bli bitter) Nej nej och åter nej.....

Men har ni tänkt på en sak.. Om man får nya vänner och hamnar i ett nytt kompisgäng så tar det inte så lång tid innan de börjar prata om varandra....

Men på ytan så ser det så bra ut? Nån sa till mig att man ska vara politiskt korrekt...... Jag var tvungen att googla


Politiskt korrekt: som stämmer väl överens med åsikterna hos det (för tillfället) ledande kulturskiktet i frågor som rör politik och samhälle.

Intressant... Man byter alltså åsikt beroende på vem som styr?? Men hur vet jag att dessa människor som pratar om en vän inte pratar om mig när jag har gått därifrån?? Hur vet man det? Hur vet jag att de inte bara är "politiskt korrekt" mot mig också.. Man ser inga nyanser! Männsikor som jag tycker om hejar jag glatt på och stannar gärna och byter några ord... Nästa kategori hejar jag på och nästa vill jag inte hälsa på över huvud taget. Och sen finns det ju de jag inte känner ;-)

Vad är det för fel på att säga till nån att: Jag tycker att du har gjort fel mot mig! Eller att man kan säga till nån att man inte behandlar vänner på det där sättet! Men när man säger ifrån eller reagerar på detta så är det en själv som hamnar i kylan... Man kör inte spelet man blir obekväm.. Har just upplevt detta.... Men jag lär mig ju och dyker inte så långt ner.. Allt medan de "ytliga" fortsätter att umgås som om inget hänt... Men jag vet ju.... Ja ja, man behöver inte gilla allt med varandra.. Men diskutera det med varandra då och inte med mig! Jag har många bra vänner som man kan diskutera med och vi kan säga till varandra: Fan vad du är bra! Du är så duktig och klok... Ja för man måste ju även kunna säga det! Eller säga att: Nu gjorde du bort dig!


Eller som de som går runt och säger att jag är sur på dem men det går över? Har jag sagt att jag är sur? Nä! Men man vågar inte fråga, för då kan det bli obehagligt.. Vad vet dessa personer om den senaste månaden i mitt liv? Vad som hände 1a september eller varför jag inte har haft tele periodsvis under de senaste 2 månaderna. Nä man tar för givet att det har med 1, endast 1 händelse att göra.... Så ynkligt! Eller ska jag säga ytligt!


Hur fostrar man sina barn? : Nä, säg inget, vik undan, ta inga strider, tro inte på dig själv, bli överkörd, var slätstruken inga nyanser!! Mina barn rättar sig inte i leden och det är jag stolt över... De säger ifrån om nåt är fel och vågar ta ställning i frågor!


Vågar du?


Ha en fantastisk dag alla mina vänner... Ja ni andra ska också ha en bra dag:-)


Hej hopp!



Av Maria - 1 oktober 2010 12:40

Ja nu har anstormningen just lagt sig efter förra rasstandardbloggen.   

Vad ska vi prata om idag då? Jo vi tar öron....

Öron?? ja de finns att läsas om i rasstandarden också. Och återigen så är det här en fundering bara..

 

Även här har vi många olika varianter inom rasen vi har. Jag tycker att man kan se en stark skillnad över färgerna också. En del har väldigt höga öron och några har tunga "labradorlappar" (inget ont om labradorer nu, jag gillar dem, men deras öron ska inte sitta på en dvärgschnauzer) Öronen ska ligga paralellt och inte ligga ovanför skallens plan! Lågt ansatta eller mycket långa, olikt burna öron räknas som ett fel i rasstandarden.

Men har ni tänkt på de här hundarna som har öron som ser ut som sheltie? Inte är det snyggt på våra dvärgar? Eller, en tik som jag har som har stora lappar som ser ut som en manshand, det ser otroligt oädelt ut och hon ser inte direkt smart ut. Hon saknar den här allerta "looken". Vilket är rätt sen då? Några dvärgar har öron som går rakt fram jämns med skallens plan och örontippen slutar vid ögonvrån. (kolla rasstandardens bild) En del av hundarna har  "lätta" öron som nästan ställer sig upp ibland. Sen finns det de som viker öronen likt en whippet.

Ja, öronen kan nog diskuteras hur länge som helst.

Just nu så tycker jag att det finns massor av olika öron/öronansättningar.

 

Det är nu jag kommer till bedömningen :-) En del domare tar tag i öronen och kollar öronansättningen och det räcker för dem, några kollar de höga öronen ( sheltie eller de med "terrier"öron.. De flesta med dvärgschnauzer vet vilka öron jag menar. Det finns ju annars ganska många terrieröron att välja mellan) och ger en tvåa. Men allt beror ju på hur man tolkar rasstandarden:-) Det är ju det här som är så roligt med utställning, eller?

 

Nä, nu ska jag skjutsa dottern till DjakartaLotta, där hon ska tillbringa helgen med att åka på pudelspecial:-) Säkert så kommer hon att pussa på Noel också:-)

 

Ha en underbar helg:-) Det ska jag. Imorgon är det promenad med valpköpare. Vi blir inte så många i morgon pga resor och tråkiga familjeangelägenheter men vi kör ändå:-)

 

Hej hopp!

 

Presentation

Omröstning

Hur lång semester har ni haft 2022?
 1-2 veckor
 2-4 veckor
 4-6 veckor
 6-10 veckor
 Ingen semester alls

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards