Direktlänk till inlägg 20 augusti 2014

Suck... Halvfärdig blogg... Resten kommer i morgon eller fredag :)

Av Maria - 20 augusti 2014 22:03

Idag är det tomt... Förvisso är det val och jag skulle behöva blogga känner jag.... Men jag blir så upprörd så jag tror att jag låter bli... Just idag iallafall....Eller?


Jag blir arg på den brist av demokrati som råder..... Jag blir arg över alla fågelungar som sitter med gapande munnar och bara vill ha mer.... Jag blir irriterad över att många bara funderar på vad landet kan göra för dem inte vad de kan göra för landet.....


Är jag dum i huvudet? Men vad är det i Sverigedemokraternas partiprogram som gör dem rasistiska? (Om ni väljer att svara så vill jag ha kopierad text från deras partiprogram och en förklaring) För det är det enda jag hör, att de är rasistiska, från folk speciellt de som kommer längst ut till vänster. Nu har jag läst och läst men jag fattar inte.

Och jag sympatiserar inte med SD.... Men ju mer ni gapar om hur dåliga de är ju mer nyfiken blir jag..... Och jag är 42 hur tror ni då att det är med de som är 18-25?


MP:Usch...... Att hata är inte ok.... Aldrig..... Eller? För att fiska feministröster?


Jag förstår inte att politikerna koncentrerar sig på andras politik istället för sin? Varför tror ni att vi är dumma i huvudet? Och inte kan välja själva?

Jo, för ni vill bara ha våra röster nu och sen skiter ni fullständigt i oss.....Här handlar det inte om att förvalta ett förtroende... 1991 röstade jag för första gången och det är likadant varje gång känns det som...


Förutom Moderaterna som gick till val med att de skulle försämra en del saker och sänka skatter och fixa ett jobbskatteavdrag.... Och faktiskt gjorde det.....


Jag har många frågor....


FI.... Har vi tur får de inte ens 0,5% Det tror jag att många är överens om...


Jonas Sjöstedt vill bygga bostäder till asylsökanden- Jaha var är bostäderna åt ungdomarna som idag bor hemma tills de är 27? Var är bostäderna till alla som redan finns i det här landet? Vilka ska bygga? Kommunala snickare? Eller ska praktikanter bygga bostäderna. För det kan väl inte byggas av den privata marknaden?

(Nä, jag tycker inte att det är rätt att privata aktörer buntar ihop flyktingar så många som möjligt för att de ska tjäna sjukt mycket pengar) Och nej jag gillar inte det Attendo gör heller.....


Löfven  kommer från facket..... Var det det bästa de kunde skrapa fram? En ny medelålders man som passerat bäst före?


Löfven vill höja arbetsgivaravgiften för unga! Socialdemokraterna kommer därför att investera 2,8 miljarder kronor i traineejobb för 20 000 ungdomar i äldre- och funktionshinderomsorgen, inom ramen för yrkesintroduktionsavtal. ?? Ska alla unga jobba inom vården? Även de som har gått ekonomisk, eller nån hantverkarutbildning? Alltså de unga som redan har fått jobb ska betala med sina jobb för att andra ska få låtsasjobb? Eller vad är det jag inte förstår? Eller är det bara inom vården som jobben ska skapas.... Det här börjar att kännas som planekonomi...


EX: Jag har en butik och den är öppen 43 timmar i veckan. Jag kommer 1 timme tidigare varje dag för att göra beställningar och ta emot säljbesök. Jag har 0,5 timme extra arbetstid efter för att sammanställa dagen. Sen när jag kommer hem eller en gång i veckan sätter jag mig för att bokföra, ca 3-5 timmar/vecka i det ingår även att betala fakturor. Jag städar ca 2 timmar i veckan. Så säg att det handlar om ca 60 timmar/vecka.... Jag tänker att jag ska anställa nån på ca 20 timmar...(jag gör arbetet  för Xlön vare sig det är 40 eller 60 timmar..... Valet faller på en ungdom eftersom mina pengar är begränsade... Det skiljer ca 1500/månad på att anställa en äldre och en ungdom. Ungdomen får ett extrajobb... Pengar i plånboken....Lite pengar att handla för.... Spara för att kanske köpa sig en bostad när man flyttar hemifrån....Ungdomen får också lite arbetslivserfarenhet... Vad är fel? Jag kan inte förstå att det är fel att man stimulerar arbetsmarknadaden så att riktiga jobb finns istället för att skapa åtgärder?


Vad innebär en röst på Löfven? Vad är det jag får då? Hyckleri känns det som just nu..


Expressen idag:


Sällan har en torr prognos från en svensk myndighet fått en så dramatisk effekt på en valrörelse, som Migrationsverkets prognos om ökade kostnader på 48 miljarder kronor 2014 -2018 för flyktingmottagande.

Siffrorna fanns tillgängliga redan den 24 juli för den som ansträngde sig att summera olika kostnadsposter.


Först i förra veckan blev siffrorna kända tack vare Svenska Dagbladets ledarskribent Sanna Rayman.

Men nyheten briserade på allvar i lördags med anledning av Fredrik Reinfeldts sommartal. Det enda parti som jublade var SD, vars ledare talade om en game changer.

Övriga partier har hukat och hellre talat om till exempel lärarlöner och statliga flyktingboenden. Men i går kom inte S-ledaren Stefan Löfven undan längre. I Ekots partiledar- intervju konfronterades han med det nya ovälkomna inslaget i valdebatten.

Det är sällan man mellan raderna anar en så störd oppositionsledare och statsministerkandidat. Han gör sitt bästa för att avdramatisera kostnadsökningen. Den ska klaras med omfördelning från biståndsbudgeten. Räcker inte det kommer pengar att bli över om S får makten och sänker sjukskrivningskostnaderna genom bättre rehabilitering.

En finansieringskälla som visar hur desperat Löfven är.

Socialdemokraterna har tidigare precis som alliansen nu haft stora problem med sjukskrivningskostnaderna. Nu vill S ta bort den bortre parentes i sjukförsäkringen som alliansen införde.

Man behöver inte vara någon större Einstein för att räkna ut att det rimligen leder till högre kostnader.

Löfven ondgör sig också över Reinfeldts utspel. Det var ovärdigt. I huvudsak tycks han anse att de 48 miljarderna mest är ett problem för alliansen som har sänkt skatterna med 140 miljarder kronor. Dessutom slösat bort pengar på Nuon-affären. Löfven andas inte om att S accepterat det mesta av de 140 miljarder kronorna i skattesänkningar. Och därför inte kan tillgodoräkna sig dessa.

För självklart är 48-miljardersbomben också en allvarlig tankeställare för oppositionen. Visst har Löfven en poäng i att S har mer pengar än alliansen eftersom S höjer skatterna mycket mer. Men det går inte en dag utan nya kostsamma vallöften från Magdalena Andersson.

Det finns inget som tyder på att S lika litet som alliansen har någon buffert för flyktingexplosionen. Det är pengar som varje regering oavsett kulör måste trolla fram.

Även om Fredrik Reinfeldt fått oväntat mycket beröm för sitt rättframma sätt att vädja till svenska folkets empati för att klara så många flyktingar, så innebär det stora risker för honom.

"Vad var det vi sa", säger redan SD. Det torde nog finnas åtskilliga gammelmoderater som gör detsamma och tar steget över till Åkesson.

Av K-G Bergström K-G Bergström, Expressen. 20 aug 2014


Hej hopp!


Ha det gott!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Fredag 22 mars 20:24


Den 11/3 somnade min pappa in i den eviga vilan. På tisdagen så kände jag att världen hade stannat... Men det var inte så. Jorden snurrade sitt varv ändå...Det var bara för mig som det hade stannat... Mitt hjärta är trasigt...   Pappa du har lär...

Av Maria - Tisdag 16 jan 10:34


          Nu tycker jag att det lite för kallt.  Man sätter sig i bilen och känner sig som en michelingubbe med alla kläder.        Jag matar fåglar för glatta livet. Jag har även gett de stackars rådjuren lite hösilage. Det kan inte...

Av Maria - 21 december 2023 10:35


 Var inte själv/ensam med dina tankar. Lättare sagt än gjort, jag vet det.  Tack till högre makter att jag har ett bra nätverk när det gäller att lyssna när jag har mina hjärnspöken.  När jag var liten så skulle man inte "tycka synd" om sig.  Men...

Av Maria - 1 december 2023 16:36

Jag hann i sista stund.... När jag kom hem idag så blev det fart i julstöket.. Vi började "julstäda" igår Olsson och jag. Men  julstjärnorna och julljustakarna kom upp i fönstren idag. Det kommer att bli jul, halleluja.      Jag verkligen älskar ...

Av Maria - 22 november 2023 09:51

Men man brukar ju säga att har man inget snällt att säga så kan man vara tyst..   Och det har faktiskt stämt väldigt bra när det gäller mitt humör och åsikter just nu..   Funderade på just detta häromdagen. Jag läste att en av deltagarna i id...

Presentation

Omröstning

Hur lång semester har ni haft 2022?
 1-2 veckor
 2-4 veckor
 4-6 veckor
 6-10 veckor
 Ingen semester alls

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards