Direktlänk till inlägg 27 juni 2016

Midsommar :)

Av Maria - 27 juni 2016 15:35

Det var verkligen skönt med en kortvecka förra veckan :) En extra dag att ladda batterierna.


Igår var äldsta sonen här... Vi pratade djupt. Om livet och vad det är som gör att det formar oss. Vi pratade om den fria viljan. Mobbare och värdelösa föräldrar anser ju ofta att det är offrets fel. När de har utsatt sitt barn/mobboffer för kränkande behandlingar.


Vi pratade lite om min familj speciellt om de som jag hoppas nu är borta ur mitt liv för all framtid. Min "mammas" beteende har gått i arv från hennes mamma och mormor. Men duktiga jag har klarat av bryta den konstiga trenden när det gäller mina barn. När jag blev mamma kunde jag inte förstå hur man kunde behandla sitt barn så som min mamma har gjort.


Äldste sonen är så förståndig, och att ynkliga människor tror att han är styrd av mig är att kränka honom. Han är stark och han står för det han gör. Det ni det är mer än man kan säga om er 2.

Sonen och jag pratade om min blogg och han stöttar mig i det, det tackar jag verkligen för. Han tyckte inte att jag skulle låta någon tysta mig. Den ena påstår att jag är polisanmäld pga av min blogg. Den andra ska polisanmäla mig pga min blogg. Jaha, ok! Då kör vi då. Jag måste få skriva jag måste verkligen få bort det. Ta bort det ur mitt huvud.

För att få ro. Slutar det med polisanmälan så har det varit värt det. Jag skämdes förut över det som jag fick stryk för. Men inte nu längre... Jag kan berätta och kommer att göra det.


Jag kan ju säga det, att på det sättet som min sk "mamma" behandlade mig på när jag var liten så förstår jag mer än väl varför jag inte litade på någon förrän jag träffade Göran Olsson. Jag släppte aldrig in nån till det innersta rummet. ALDRIG. Men så började han att skrapa på ytan och hjälpte mig att resa mig upp varje gång.


Mitt i allt så har jag lite tankar om alla psykiska och fysiska diagnoser man kan drabbas av.

Autism är en diagnos. Autism är en neurologisk diagnos som aldrig försvinner. De diagnoserna som inte är neurologiska kan man arbeta bort. Men rätt hjälp så går det bra. Det är ju här jag tycker att det är lustigt att några tycker att de har redskapet för lycka och harmoni... De talar gärna om att det är individens fel om de inte är lyckliga.... Ofta är det dessa som inte klarar av sanningar själva. 

De tjatar så mycket om det så att det börjar likna tvångstankar. Och det är nog också en diagnos.


Blir man slagen så slåss man. Det är ganska enkel mattematik. Hur ska man veta att man inte får slåss om man som barn får stryk av en förälder?


Nu ska jag bearbeta vidare....






 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Lördag 30 mars 17:16

Igår var vi här för att ta ett farväl för pappa.  Hasse & Vicky och Tova  Alla mina barn med respektive och barnbarn.   Vi hade pappas favorit, smörgåstårta och tog en öl till.   Pappa skulle inte ha någon begravning så vi gjorde lite ege...

Av Maria - Fredag 22 mars 20:24


Den 11/3 somnade min pappa in i den eviga vilan. På tisdagen så kände jag att världen hade stannat... Men det var inte så. Jorden snurrade sitt varv ändå...Det var bara för mig som det hade stannat... Mitt hjärta är trasigt...   Pappa du har lär...

Av Maria - Tisdag 16 jan 10:34


          Nu tycker jag att det lite för kallt.  Man sätter sig i bilen och känner sig som en michelingubbe med alla kläder.        Jag matar fåglar för glatta livet. Jag har även gett de stackars rådjuren lite hösilage. Det kan inte...

Av Maria - 21 december 2023 10:35


 Var inte själv/ensam med dina tankar. Lättare sagt än gjort, jag vet det.  Tack till högre makter att jag har ett bra nätverk när det gäller att lyssna när jag har mina hjärnspöken.  När jag var liten så skulle man inte "tycka synd" om sig.  Men...

Av Maria - 1 december 2023 16:36

Jag hann i sista stund.... När jag kom hem idag så blev det fart i julstöket.. Vi började "julstäda" igår Olsson och jag. Men  julstjärnorna och julljustakarna kom upp i fönstren idag. Det kommer att bli jul, halleluja.      Jag verkligen älskar ...

Presentation

Omröstning

Hur lång semester har ni haft 2022?
 1-2 veckor
 2-4 veckor
 4-6 veckor
 6-10 veckor
 Ingen semester alls

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards