Senaste inläggen

Av Maria - 12 maj 2017 10:48

Jag är faktiskt lite upprörd över ungar som skolkar.... Jag och massor av människor går till jobbet varje dag för att ungar ska kunna gå i skola. Alltså via vår skatt så betalar det lärare och utbildning till ungarna. Men häromdagen så blev jag så jäkla uppretad över att ungar som är över 18 år skolkar. Va fan är problemet? De ska alltså vara vuxna? De ska kunna klara sig själva, men de är så skoltrötta så de tänker inte gå till skolan... För fan skärp dig. Sluta slösa mina skattepengar. Självklart retar jag mig på ungar under 18 år som skolkar också. Sluta ta egna beslut!


Finns det något annat som jag retar mig på, jodå..... en hel del, fastän man behöver ju faktiskt inte bry sig om det.

Släpp, gå vidare är väl ett bra tips.


Idag fyller finaste Joel 20 år. Finaste underbara ungen. Han är en fantastisk individ som jag är så glad över att ha i mitt liv. Så omtänksam och go. Så levnadsglad och snäll....


Satt just och kollade på lite utställningar i sommar. Lite roligt ska det bli att komma ut igen. Jag kan ju inte sitta hemma med två fina hundar :)


Och på söndag blir det en sväng för att kolla Cupen. Det var ju verkligen ett tag sen....


Ha det gott!ANNONS
Av Maria - 22 april 2017 18:14

Vad är jag arg på nu då?

Jo alla jäkla skitförslag som gäller företagande. Fattar inte nuvarande regeringen och deras hangarounds att utan företagare stannar Sverige?

Om inte vi småföretagare tog risker för att förverkliga drömmar mm och vara våra egna så skulle det vara fler arbetslösa och sjukskrivna i landet. Jag börjar nästan tröttna på solidaritet... Jag har jobbat jag har fött barn jag har bidragit till samhället... Jag har även fått av samhället. Men nu när jag är ensamföretagare så fattar jag inte... Det går verkligen inte in i min skalle att jag ska betala så in i helv... med skatt varje månad och på allt?


Ju mer jag tar i lön ju mer ska staten ha???? Varför? Det är jag som tar in hundar/katter och står och sliter som fan i mitt trim. Det är jag som tar risker och beställer hem mitt sortiment... Lyckas det så ska staten ha pengar... Och mer pengar...


Det här kanske är en löjlig grej... Men jag fattar inte varför allt ska beskattas?? Som det här med sjukförsäkringen. Om man har en betald sån genom sitt arbete så ska man förmånsbeskattas?


Hur tänkte ni där? Det känns som om ni som har bestämt det är aviga på att någon annan kan ha det liiite liiite bättre än nån annan.... Eller få något extra?.. Alltså om jag har en sjukförsäkring genom min firma så ska jag nu förmånsbeskattas pga det. VARFÖR??

Ingen absolut ingen har med det att göra tycker jag eftersom jag är egen företagare... Men jag ska i alla fall beskattas för det. Alltså om det händet mig något och jag blir sjuk... Skickar staten någon som tar hand om min firma då? Nä det gör de inte.  Om jag blir sjuk eller måste till läkare så måste jag snabbt som fan tillbaka till mitt jobb så att inte min firma går omkull. (för ni vet jag har inte råd att anställa nån på varken heltid eller halvtid för det är så in i hel-ete dyrt i det här landet..... ) Kanske på några timmar då och då har jag råd med...

Alltså jag tar en försäkring och låter en privat läkare fixa mig eller op mig så att jag kommer tillbaka fort.. Jag som företagare utnyttjar sjukvården väldigt lite.. Och om jag då tar en försäkring för att snabbt få hjälp...Vad är problemet?? Det är ju inte så att jag belastar sjukvården.. Jag går inte före någon... Om vi tar bort de privata sjukförsäkringarna och låter alla som har dem gå till den allmänna vården då blir inte vinsten 3 miljarder utan det kommer att kosta samhället istället. Vad är det som är så svårt att förstå?

Jag har under det senaste åren gått till jobbet med ryggskott... Ischias och nu har jag två fotleder som känns som om de är stelopererade... Jag hade influensa och kunde till slut inte prata vilken tur att jag då hade fött 4 ungar så att de då kunde hoppa in och hjälpa mig på jobbet, jag jobbade fortfarande men kunde inte prata med kunderna. Vad synd att jag inte har varit anställd så att jag kunde vara hemma och låta min arbetsgivare betala för mig i typ 2 veckor.... Det är ju också sjukt.... Om jag har en anställd och den åker till Sälen och åker skidor och bryter benet så får jag betala sjukpenningen i 2 veckor???? Jag skulle inte säga något om den bröt benet på jobbet...


Nä nu ska jag nog inte blogga mer..Jag blir bara förbannad... Sluta beskatta folket!!


Ha en bra kväll :) 
ANNONS
Av Maria - 13 april 2017 20:17

Jag kom och tänka på en grej i tisdagsmorse. Att jag är stolt över att vara en del av hjulet som får Sverige att snurra på. Man går upp och ger hundarna käk sen ut med dem på en promenad i skogen. Försöker att snygga till sig själv innan man åker till jobbet.


När jag gick in på affären i tisdags och köpte frukostbrödet så tänkte jag på just det, att jag gillade att vara en del i systemet. Där och då stod jag tillsammans med andra människor som köpte sin lunch eller frukost, på väg till sina jobb. Och just då kände jag mig så glad över att jag hade mitt jobb i min lilla butik att gå till.


Jag har min butik och jag betalar moms och skatt varje månad. Ju mer lön jag tar ut ju mer får jag betala till staten. Men man gör det för Sverige måste rulla. Som egen företagare gör man det solidariskt med sina medmänniskor. Alla människor måste hjälpa till för att det ska fungera. Det är nu jag vänder på frågan; vad gör du för att hjälpa till.


Ha en härlig påsk alla 🙂

Av Maria - 28 mars 2017 13:49

Jag jobbar i butik.... Jag träffar många människor....

Några pratar lite om livet. En kund berättade om sitt barn. Sitt vuxna barn.... Som inte får hjälp i sin psykiska ohälsa. Och kunden berättar om andra människors brist på empati...


Och när kunden sa det så var det som om jag hittade ordet som jag har sökt just när det gäller det här med psykisk ohälsa. Andra människors brist på empati. Det är inte många men det finns några som gärna hoppar på och sprider sina elakheter när det gäller psykiska diagnoser. Och som jag har sagt förut att dessa postorderpsykologer borde göra något nyttigt med sin fritid istället för att förklara diagnoser mm. De lägger ju bara ner tid för att kunna vara lite elaka.. Och just det psykiska är tydligen ok att hitta på.

Det verkar som om de inte inser att de har ett stort empatihandikapp. Men någonstans så verkar de som att de fattar att man får inte säga att det är: Rätt åt dig att du har fått cancer, stroke, blodförgiftning mm mm. Men man får säga att man väljer psykisk ohälsa själv. Det är bara att rycka upp sig mm....


Jag uppskattar kreativa människor. Jag gillar när folk tar tag i sina liv. Sitter man och gnäller om samma sak år ut och år in så kanske man ska ta tag i det som är så jäkla fel.


Som ålderspensionär så ska man inte betala skatt på de första 150 000 kr tycker jag. Vet inte om det går att genomföra men så tycker jag.


Nu är det färdiglunchat :)


Ha det gott...


Av Maria - 16 mars 2017 12:24

Det sägs att man inte kan köpa lycka och det kan man nog inte heller... Men man måste nog göra en annan insats för att bli lycklig... Man måste aktivt jobba för sin lycka. Tur kan man ha ibland men lycka får man jobba lite för... Man får skapa förutsättningar för att bli lycklig.


Jag känner ju ibland att jag inte känner mig lycklig... Men det har inte med lycka att göra har jag förstått.

Nu har jag rensat bort släkt som tar energi. Jag umgås inte med människor som tar energi. Jag skapar min egen lycka. Jag försöker att vara en sån vän som ger energi.... Jag försöker att vara en förälder som ger energi till mina barn.


Ha det gott :)
Av Maria - 15 mars 2017 13:14

Idag tog jag (efter lite påtryckningar) tag i det orangea kuvertet. Jag gick in på pensionsmyndigheten och ändrade både risk och avgifter. Alltså jag tog befälet över min pension.

Det måste ha varit en mycket feg Maria som valde räntefonder som bas för min pension.

Eftersom jag privat sparar i aktier och tycker att det är skitroligt så var jag inte så feg nu när jag bytte till rena aktiefonder.

Det är så fruktansvärt skönt att numera ha kontroll över sin egen ekonomi. Att se pengar växa och att kunna unna sig lite roliga saker. Jag är stolt över att skapa min egen inkomst genom att vara en egen företagare.


Nu ska jag lägga upp en mer målinriktad strategi för hur jag vill spara och planera framtiden. Jag kan bara tacka Jocke som tjatade hål i huvudet på mig om aktier. Nu tycker jag att det är skitroligt :) Pengar som gör nya pengar :)


Nä nu är det dags att jobba vidare :) Ha det gott :)Av Maria - 14 mars 2017 09:44

Det är ett konstigt läge i samhället just nu.

Vart har moralen tagit vägen? Har inte ungarna fått med sig det i modersmjölken? Vart har civilkurage och lite hederlighet tagit vägen? Just nu handlar mitt bloggande och tänkande om grabbar i 16 - 25 år.

Och då om de här som behandlar flickvänner och folk runtomkring som skit. Men det är också grabbarna som är fina i familjen och skulle aaaaldrig göra något fel.... Bakom ryggen på sina föräldrar så är de som vilken snorunge som helst. Jag tänker ibland på dottern som är i den åldern och hennes väninnor som får ta emot rätt mycket skit av grabbar i deras ålder. Vart har respekten för tjejen tagit vägen?

Jag anser att det du säger till din flickvän och gör emot henne det ska du också kunna säga till din mor!

Skulle du unge man acceptera att din pappa/eller mammas sambo/ partner behandlade din mor som du behandlar din flickvän?

Behöver du tänka efter mer än några sekunder så är du lite fel ute. Om din mor visste hur du behandlade din flickvän hur skulle hon reagera?

Tänk på det här en stund. Bli inte arg utan fundera på det.


Sen finns det ju föräldrar som skiter i vad ungarna gör så länge det inte drabbar föräldrarna.


Jag tycker verkligen att killar som inte står upp för tjejer som har hamnat i underläge eller råkat ut för ett brott är riktiga ynkryggar. 


Och sen tjejer, ni måste hjälpa, inte stjälpa varandra. Stå upp för varandra.

Jag tror att just nu så har vi faktiskt ett liiiite större problem än löneskillnaden mellan män och kvinnor. Och det handlar om etik och moral. Grunda med det så kommer lönen av sig själv.

Eller varför i helv... inte lagstifta om lika lön? Ge en böteslapp till företagen som inte ger lika lön.


Nej, nu jobbar vi vidare :)


Ha det gott!

Av Maria - 13 mars 2017 10:43

Men, tjejer, alltså unga tjejer även äldre också....

-Ta ingen skit av killar.. Behandlar killarna er som skit redan nu i slutet på tonåren eller i starten in i vuxenlivet. Varför i hela världen skulle de ändra på sig.

Tror ni att killen vaknar upp nästa morgon och tänker:

-Fan, jag sa att hon var dum i huvudet igår och behandlade henne dumt... Nu ska jag ändra mig! Hon förtjänar inte att jag är dum mot henne. Nej ju mer skit ni tar emot, desto mer skit kommer de att ge. Ni har ett ansvar över att inte bli behandlade som skit!!


Det hjälper ju inte att jag säger att föräldrarna ska fostra sina ungar att respektera sina flick/pojkvänner.


Till alla killar; vill ni att er mamma, syster kommande dotter ska bli behandlade på det sättet ni nu behandlar er flickvän? Var frågan för svår? Alltså hur tycker ni att er mamma förtjänar de orden som ni säger till flickvännen?


Prova med att åka hem till er mamma och tala om för henne att hon är dum i huvudet eller är en fi**a så får vi se om ni kommer överleva det!


Alltså usch....


Tjejer ta tag i era liv nu!!


Och en grej till... Jag tycker att det är coolt att man som förälder ska "räkna" på det om ens unge behöver ha hjälp till tex, körkort, gymkort, nya skor osv. I nästa liv ska jag bli en underhållsbetalande ryggradslös egoamöba ;) Nejje skoja bara... Jag ska försöka räkna hem alla barnens behov... Hahaha, Försöka att få den ekvationen att gå ihop!


Jag undrar vart boendeföräldern ska hitta pengarna ;) Fast det kanske blir ett nytt fbinlägg om att affärerna går dåligt :) Fast det kanske är min tur att fråga :)


Jag är på extra bra humör idag. Promenad till stallet i solsken.. Kan det starta bättre?


I övrigt så önskar jag alla att ha en fin dag!


Ni som kommer att reagera på denna blogg kan fundera på allt skvaller ni hör eller om det bara är skitsnack ni lyssnar på...
Presentation

Omröstning

Är ni nöjda med vintervädret?
 Nej!!
 Ja!
 Absolut inte... Vill ha snö!!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tyck & Tänk om vardagens innehåll... med Blogkeen
Följ Tyck & Tänk om vardagens innehåll... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se