Senaste inläggen

Av Maria - 15 november 2016 10:34

Alltså när det gäller ungdomar som mår så dåligt så att de väljer att avsluta sitt liv....

Ungdomar söker hjälp och får ingen.... Men om man kommer in med ett brutet ben så får man hjälp.... Men om du kommer in och din hjärna mår skit...Då får du vänta i 8 månader ...

Och om jag en enda gång hör att dessa vidriga idioter som har varit nere och krigat för IS får ens en minuts psykologihjälp på min bekostnad så kommer jag snart att rösta på SD... I sak.... Nej det kommer jag inte men jag börjar nu förstå hur de som verkligen gör det känner. Låt psykologer, psykiatriker och kuratorer göra sitt jobb. De ska inte sitta med massa papper utan de ska hjälpa människor. Utbilda fler....Utbilda samtalsterapeuter. Gör vad fan som helst för att fler unga människor inte ska gå till spillo...


- men å andra sidan kan ju dessa ungdomar välja glädje eller nått annat jävla tjafs.... (obs jävligt mycket ironi)

Det är så ytligt att behöva övertala sig själv och alla andra om hur bra man mår och hur lycklig man är och att man tycker att det är löjligt med diagnoser när man själv är en enda stor vandrande katastrof.


Jag har sagt det förut och det är inte alltid så lätt att se det ljusa öven om man vill... Speciellt inte om man vaknar på morgonen och tänker att alla runt omkring en skulle ha det bättre om jag var död.. När man tänker att barnen, syskonen, föräldrarna skulle få det mycket bättre utan mig om jag inte fanns. Alltså det är så svart och det är en kamp att övertala sig själv varje dag om varför man ska överleva.

Jag kan ju säga att hade jag inte haft mina barn och en underbar kurator så hade inte jag suttit här...


Nu är det min sambo och mina barn som gör livet värt att leva. Jag har fina vänner som finns ett samtal bort.


Nu över till Trump.... Ja vad ska man säga? Han är inte rumsren för fem öre. Jag gillar verkligen inte att han ens tänker tanken om att inskränka på kvinnors rätt till abort.

Och det är faktiskt bara att gilla läget. Att sen jämföra valet i USA med Hitler och Is är väl kanske att ta i. Men var och en är salig i sin tro.

Gå och skrik er hesa över Putin istället.


Nä nu orkar jag inte skriva mer idag.....


Karma åt alla...


ANNONS
Av Maria - 7 november 2016 12:22

Massor händer...Hela tiden... Jorden snurrar men ibland skulle jag vilja hejda den lite....


Förra veckan var jag iväg till min läkare som jag har haft sen 2005 och hon är bara helt underbar. Hon tyckte att jag hade gjort ett fantastiskt arbete med att starta eget och jobbat med det i 2 år. Och dessutom kunde leva på det. Hon sa öven att jag hade gjort en fantastisk resa från det första tillfället vi träffades och fram till idag.

Och jag är verkligen stolt över mig själv och min framgång. Jag kämpar och tycker att det är jävligt roligt.

Anledningen till att jag besökte henne var att jag hade haft värk i min axel i ca 1,5-2 månader. Jag hade lyckats att dra på mig en inflammation i axeln. Jäkla skit också... Antagligen har det med all pälsvård och trimning att göra.

Så det blev att kontakta sjukgymnast för att skjuta fram den ev.

sprutan rätt in i axeln som läkaren pratade om...  


Och vet ni vad jag lyckades med fredag morgon då? Jo, ryggskott..... Ni vet den där lilla rörelsen som man gör utan att tänka på, luta sig lite snett framåt... Den gjorde jag och sen rasade jag... Ner på alla fyra, krypa fram till toastolen för att ta mig upp... Ropade på Joel så att han fick komma och hjälpa mig upp..... Vilken tur jag hade att Joel hade höstlov eller "läslov" så att han kunde skjutsa mig till jobbet    Tack Joel!


Fredagkväll tillbringades i nobelhallen med världens bästa sambo. Hockey är numera fredagsmys :)

Men inte så mysigt för en rygg med ryggskott i...

Jag överlevde det med och igår var vi ute för att jaga fågel. Det funkar ju med ryggen så länge man rör på sig...


Tyvärr fick jag ju flytta på lite trim idag men räknar att kunna ta dem senare i veckan.


Nä nu är det dags att röra lite på sig!


Ha det gott!ANNONS
Av Maria - 17 oktober 2016 14:46

Det är inte alltid så lätt. Men man kan ju göra sitt bästa med sin tid här.


Just nu har jag idetorka på ljudböcker. Jag har lyssnat på varenda deckare som man kan hitta..... Och jag lyssnar säkert på 3-5 böcker i veckan. Det är helt suveränt när man trimmar eller plockar grejer i butiken. Eller när jag ska sova.


Jag måste säga att min bettskena är bland det bättre som jag har investerat i. Jag har inte alls så ont i käkarna längre. Och jag riskerar ju inte att bita sönder tänderna längre...


Vad jag tycker att det är skönt att kunna ha med mig alla hundarna på jobbet. Nu när jag inte har så många känns det jättebra.


På söndagarna träffas vi hemma hos oss och lagar mat så vi har matlådor kommande vecka.

Behöver jag tala om att jag trivs? Alla barnen hemma   


Första älgjakten för Grim. Han var lite fundersam på älgen först.


I onsdags bjöd vi med svärföräldrarna på Pinchos, suveränt käk och god dryck.

Vi var även förbi Ikea en sväng :) Och där hittar man ju alltid något :)


Fredagen tillbringade vi i Nobelhallen och kollade när BIK vann över Modo.

Härlig match där BIK spelade   . Mer sånt vill vi se den här säsongen.


Helt okej vecka sportsligt, Leksand spöade Brynäs och det är alltid femstjärnigt.


Kram och ha det gott alla!
Av Maria - 15 september 2016 09:21

Där kan inget komma in längre :)  Trot om ni vill.. Men jag tillåter ju inte längre att några personer eller händelser ska få mig ur balans.


Just nu gläds jag åt mina fina hundar.. Grim är en sån där hund som man bara får 1 gång i livet  


Mr Green, ja han är totalt underbar.

Loka är ett yrväder som ofta handlar först och tänker sen ;)

DallanBrallan är hur cool som helst

Och lille Mackmyran aka SylvesterJag läste en artikel häromdagen. En person som ljög om sin cancer. Hur sjuk är man inte om man utsätter folk i sin närhet för sådana lögner? Den här personen är nu åtalad för bedrägeri! Usch.


http://24malmo.se/2016/04/26/ljog-om-cancer-skrev-falska-intyg/


Jag har fb och jag förvånas lite över det här med att hänga på ett drev eller att ha åsikter utan insikt. 

Loosers och wt. Det tycker jag att de är.


Nä nu är det dags att jobba :)


Av Maria - 8 september 2016 09:39

Nu händer det tack och lov inte så ofta längre. Men ibland så :)

Då funderar jag lite på de här självutnämnda FB-poliserna. De som tycker att de får bestämma vad andra gör och inte gör på fb.


Nån retar sig på att föräldrar är stolta över sina barn och lägger ut bilder på dem. Men varför? Scrolla vidare!

Och sen de som retar sig på att andra tränar och lägger ut det. Men varför det är väl jättebra :)

Eller de som retar sig på att nån städar, har roligt, dansar linedans, har roligt med hästen. Jag har nog bara en fråga. Vad är det som säger att ditt eget fb är så jävla rätt? Låt folk göra vad de vill med sin sida det är ju just deras sida!
 Eller de som har tid att kolla vem som gillar vad och varför... Eller skräckscenariot hittar på egna konspirationsteorier om varför och varför inte :)


Jag funderade för några år sen varför en person aldrig gillade vad jag gjorde. Det spelade inte någon roll vad jag hade lagt ut... Men gillade andras hela tiden... Jösses, jag skäms nästan över mig själv... Viktig tid gick åt till nån som inte förtjänade det :) Herregud så idiotiskt.


Nä nu ska jag jobba i men egen butik som jag också trivs med så mycket :) Där jag själv tar ut min lön och kan leva på!

Stolt? Ja som bara den :)


Ha det gott :)
Av Maria - 6 september 2016 09:46

Jag vill inte foga mig i andras "regler". Det är så här jag är.

Gillar ni inte det så gör ni inte det :) Det är ert problem, typ :)


Jag är glad över att jag har Göran Olsson i mitt liv. Han bygger upp mig istället för att trycka ner. Han vänder inte ryggen och går när jag är ledsen. Han är en sån man som jag önskar att alla kvinnor fick ha i sitt liv.

Han uppskattar mig för den jag är och inte för den han vill att jag ska vara. Det är så många män som får för sig att kvinnan är till för dom. De behandlar flickvännen/sambon/frun som skit. (självklart finns det kvinnor som är likadana) Det finns några få unga män som jag ser har den kvaliteten. Man behandlar sin tjej med respekt.


Jag är faktiskt så jäkla nöjd över att jag har gjort den här resan som jag har gjort! Från att nästan ha blivit sjukskriven (det heter nått annat) livet ut så tog jag mina sista energidepåer och startade eget.... Det gick och det går. Jag mår fortfarande skit ibland och går på knäna men jag har ett liv som är värt att leva.


Ha det gott :)Av Maria - 11 augusti 2016 10:28

Jag har har haft lite problem med magen ett tag..Mer eller mindre sen okt-november förra året.

Men sen i april så har magen varit i uppror. Till slut så var det väl dags att ta sig iväg till läkaren..


IBS..... ? Va? Eller Va? Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte hade varit orolig. Men alla prover var bra och det tydde tydligen på IBS. Så nu gäller det att leta fram vad som fungerar bra att äta och inte.

Depression och stress kan förvärra besvären, jo, jag tackar. et blev ju väldigt bra. Jag oroar mig ju för allt och ibland så kommer ångesten över en... Fastän jag mår så ini helsike bättre än för 5-10 år sen. Tänk om jag hade fått det här på den tiden? Då hade jag nog sett det som en dödsdom. Nu är det lättare att hantera.


Jag är nöjd med mitt starkare jag. Det är rätt så skönt att inte riktigt bry sig så  mycket längre. Vad kan jag göra liksom om människor är bittra i mitt kölvatten så är ju inte det mitt problem. Gör vad ni vill med er tid här på jorden.


Nä nu ska jag fixa lite statistik. Inga trim inbokade på jobbet utan det är bara ommöblering och lite tillsnyggning som gäller. Och statistik förstås. Jag älskar statistik. Varje dag i butiken förs in i Numbers och jämförs vecka för vecka och månad för månad.


Ha det gott :)Av Maria - 11 augusti 2016 09:13

För inte så längesen så fick jag en blåsa i munnen, den gick sönder varje gång jag borstade. Efter en vecka så blev det lite var i den, vilket var mindre trevligt.... Men jag tänkte att det går nog över... Efter några dagar så var min tandläkare inne och handlade hundmat :) Så jag passade på att fråga om blåsan..... Hon sa att ring så fort du kan... Så att du får en tid!

-Jaha?

-Har du inte ont?

-Nä?

-Feber eller?

-Nä

- Ring så att du får en tid innan jag går på semester...

Väntade några dagar till innan jag ringde... (Ni vet jag gillar verkligen inte att gå till tandläkaren) Så jag ringde och fick en tid omedelbums....

Och beskedet jag fick var: Död tand....Rotfyllning... Där nånstans slutade jag att lyssna.....

Så nu har vi påbörjat behandlingen en gång att ta bort skräpet.... Och så har jag varit där för att byta fyllningen... Det smakade allt annat än gott   Det trista är att allt jag äter smakar samma som den där fyllningen.... Det är nu jag funderar på varför det inte kan smaka Nutella eller nått annat gott.
 Eller bara lite skumpasmak ;)


Så nu är det bara en tid kvar och den är på 80 min.... Fattar ni? Jag ska alltså vara hos tandläkaren i 80 min i sträck...


Vi får väl se om jag överlever...


Ha det gott alla!

Presentation

Omröstning

Är ni nöjda med vintervädret?
 Nej!!
 Ja!
 Absolut inte... Vill ha snö!!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tyck & Tänk om vardagens innehåll... med Blogkeen
Följ Tyck & Tänk om vardagens innehåll... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se